Sananet ontwikkelt verschillende eCoaches. Dit zijn gecertificeerde eHealth applicaties voor patiënten met veschillende aandoeningen. Patiënten krijgen door telemonitoring gericht informatie over hun ziekte(n) en leren beter omgaan met hun aandoening. 

Om de ervaring voor gebruikers en Sananet te verbeteren is er door PM Creations een webapplicatie ontwikkelt onder de naam Sanacoach. De Sanacoach bevat verschillende zelfzorg mogelijkheden. De patiënt kan middels vragenlijsten een kenniskuur afleggen en krijgt advies op basis van deze kuur. Tevens kunnen er berichten worden gestuurd en afspraken worden gemaakt. 

De applicatie is vervolgens doorontwikkeld en haalt nu tevens informatie op uit Apple HealthKit via de iPhone van de gebruiker en uit Google Fit via het Android apparaat van de gebruiker. Er zijn tevens apps ontwikkeld voor deze platformen waardoor de Sanacoach ook mobiel te gebruiken is.

Opdrachtgever

Sananet

Ervaringen van de developers

“SanaCoach is een erg innovatieve applicatie. Op Android hebben we een integratie met Google Fit gerealiseerd en op iOS gebruiken we een integratie met Apple Healthkit. De integratie van deze services maken de apps compleet en maken het ontwikkelen van deze apps uitdagender maar leerzaam. Deze kennis kunnen we vervolgens weer gebruiken bij andere projecten.

Rob Hiensch – Managing Partner en Developer

Design

De Sanacoach is oorspronkelijk ontworpen en ontwikkeld voor web en tablet. Het design is echter multifunctioneel en is ook bruikbaar en schaalbaar voor mobiele devices. Sanacoach maakt gebruik van een duidelijk menu zodat deze gemakkelijk bedienbaar is voor elke patiënt.

Ontwikkeling

De Sanacoach maakt gebruik van de Sananet API om alle gegevens op te halen, er wordt vrijwel niets opgeslagen op het apparaat van de gebruiker. De veiligheid van de patiëntgegevens wordt hiermee gewaarborgd. De applicatie is gebouwd middels PHP. De mobiele doorontwikkeling maakt deels gebruik van de webversie en is deels native gebouwd voor Android en iOS om een integratie met Apple HealthKit en Google Fit te realiseren.

 

Nieuwsgierig geworden?

We helpen u graag verder middels een vrijblijvend gesprek. Of wilt u weten hoeveel een applicatie of website zal kosten.

Vraag een offerte aan!