Het European Alternative Fuels Observatory (EAFO) is een online portal, opgericht door de Europese Comissie welke open en gratis informatie biedt over de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen. Het doel is om consumenten te overtuigen van het feit dat alternatieve brandstoffen tanken net zo gemakkelijk is als fosiele brandstof tanken en dat de bereikbaarheid van deze plaatsen waageborgd is. Tevens wordt data uit verschillende nieuws en informatiebronnen over alternatieve brandstoffen verzameld en getoond op de website.

 

Het portaal bevat alternatieve brandstof stations in alle EU lidstaten, EFTA leden en in Turkije.

 

Dit portaal was aan vervanging toe. P.M. Creations B.V. heeft de opdracht gekregen dit portaal op te frissen en opnieuw te ontwikkelen.

Opdrachtgever

Eafo

Ervaringen van de developers?

“De ontwikkeling van het EAFO Portal is en was een leuke opdracht. Er wordt namelijk gewerkt met een grote dataset met gegevens van heel Europa. Middels Google Charts wordt de data weergegeven in het portaal. De uitdaging van dit project zit hem voornamelijk in het inzichtelijk maken van de data middels de Google Charts. Inmiddels zijn er al over de 100 grafieken gepubliceerd die allemaal informatie tonen van de verschillende landen betreffende alternatieve brandstoffen. Gezien de huidige ontwikkelingen en de belangen van het klimaat, was het zeer interessant om deze webapplicatie te realiseren die inzicht geeft over de hoeveelheid en type voertuigen welke rijden op alternatieve brandstoffen.”

Chris America – Developer

Design

Het portaal bevat veel informatie dus was het belangrijk dat deze informatie voor de bezoeker overzichtelijk zou blijven. Er is daarom veel tijd gestoken in het concept opstellen voor de nieuwe portal. Vanuit de homepagina kan er eenvoudig en zonder zoekwerk genavigeerd worden naar de vele (sub)pagina’s en grafieken.

Ontwikkeling

Vanuit de opdracht was het verplicht om Drupal 8 te gebruiken. De vorige portal was ontwikkeld in Drupal 6, deze installatie moest geupgrade worden naar Drupal 8. Dit bracht problemen met zich mee welke PM Creations B.V. aangepakt en opgelost heeft.

Nieuwsgierig geworden?

We helpen u graag verder middels een vrijblijvend gesprek. Of wilt u weten hoeveel een applicatie of website zal kosten.

Vraag een offerte aan!